Oklahoma Football: Hvad er anderledes ved den defensive linje?

“Vi vil gerne være flere i forsvaret.”

Det er blevet en standardkliché for næsten enhver ny college-fodboldtræner. Generelt betyder det at bruge en række forskellige opstillinger på D. Men når Oklahoma Sooners førsteårs cheftræner Brent Venables siger, at han foretrækker at være flere i forsvaret, mener han det. Den mangeårige OU og Clemson defensive arkitekt er ivrig efter at ændre sit udseende gennem et spil – ofte uden at skifte mandskab på banen.

Selv efter at OU lavede en række tilføjelser til deres liste tidligere i år, er Venables i det væsentlige klar til deres version af et multiple forsvar ved hjælp af løb fra det tidligere trænerteam. Så hvordan vil det se ud, når Sooners tager imod UTEP i Labor Day-weekenden? Lad os undersøge dette spørgsmål gennem linsen af ​​den defensive front, hvor de fleste lineup-ændringer begynder.

Baggrund

Den årlige præstation af Venables’ forsvar under hans ophold med OU fra 1999-2011 og med Clemson fra 2012-2021 har ikke manglet analyser af hans defensive planer. En af de bedste for fodboldmisbrugere kom fra Cameron Soran fra Throw Deep Publishing, som har opdateret sin omfattende opdeling over tid til at inkludere nye rynker og udviklinger. Det koordinerende projekt har også udgivet en nyttig video på Venables-forsvaret tidligere i år, med eksempler fra Clemsons 2021-sæson for at illustrere, hvordan dele af hans tilgang har udviklet sig.

Hvis du vil sætte en etiket på Venables baseforsvar, kan du kalde det en 4-2-5 eller en 4-3. Oftere end ikke, vil du sandsynligvis se en sammensmeltning af fire defensive linjemænd og/eller pointspillere et eller andet sted omkring stregen. Bag dem ruller Venables typisk med to indvendige linebackere og en hybrid-safety linebacker, der spiller i rummet, kaldet “Cheetah”-positionen. Afrunding af enheden er to standardsikringer og to cornerbacks.

Billedet ovenfor, taget fra en video af The Coordinator Project, giver et godt eksempel på Venables’ basetilpasning. Taget fra Clemsons kamp mod WakeForest i 2021 stiller Demon Deacons op på angreb i 11 mandskab med en running back og en tight end. Tigers tæller med fire linjemænd foran og to ILB’er direkte bag dem. Gepard (nr. 22 Trenton Simpson) opstilles på feltsiden af ​​formationen i rummet omkring seks yards fra scrimmagelinjen.

Når det kommer til fronter, er det ikke så anderledes, hvad Venables og den tidligere OU-defensive koordinator Alex Grinch ønsker at gøre.

Du vil se en klar undtagelse på billedet ovenfor fra OU’s kamp mod Nebraska sidste år. I Grinch’s #SpeedD er kantspilleren med grænselinje – omtalt som RUSH LB – i en to-punkts position som en udvendig linebacker i et traditionelt 3-4 skema. Dette betyder, at man ofrer en vis indflydelse på angrebspunktet mod den offensive tackling til gengæld for at give RUSH mere fleksibilitet og bevægelsesfrihed.

Frontin’ i foråret

Dette års Red-White Game bød på en smagsprøve på, hvordan OU’s defensive plan vil se ud i efteråret. Langt de fleste snaps fandt forsvaret tilbage i en firemandsfront.

Billedet ovenfor er fra den første kamp i forårets kamp og fanger det meste af dagen for OU-forsvarslinjen. Når angrebet starter på højre hash, kommer forsvaret ud bemandet 4-2-5. Linjen sætter sig i en lavere front – næse tackle, nr. 88 Jordan Kelley, skygger for midten til den tighte ende og feltsiden af ​​formationen. Defensiv tackling, nr. 77 Jeffrey Johnson, spiller en tremandsteknik til grænsen ind i hullet mellem den offensive guard og tacklingen. Begge defensive ender har deres hænder i jorden, med nr. 14 Reggie Grimes linet op på grænsen og nr. 8 Jonah Laulu på banen.

D’et debuterede nogle gange med et par tre-vejs looks i løbet af forårets kamp:

I dette tilfælde forlod Grimes sin position på den defensive linje for at spille i en to-point position med indvendig gearing på split tight end (#18 Kaden Helms). I mellemtiden er de tre tilbageværende linjemænd gået videre til en Tite foran. Kelley spiller et teknisk nul på midten. Johnson og Laulu flankerer begge Kelley i 4i-teknikker, så de stiller op på indersiden af ​​offensive tacklinger.

Personlig

Med hensyn til, hvem der skal spille hvor denne sæson, bød forårskampen ikke på meget rim eller fornuft på taksonomien for defensive linjepositioner. For eksempel syntes der ikke at være nogen lette at tyde regler baseret på løbestyrken af ​​offensive formationer eller på banen eller grænsen. For nu ser det ud til at være bedst at sortere defensive linjemænd i to lejre.

For det første er der de tacklinger, der vil spille inde:

 • Kelly
 • Johnson
 • Isaiah Coe
 • Josh Ellison
 • Kori Roberson
 • Jalen Redmond
 • Kelvin Gilliam

Forvent at se en betydelig omsætning inden for denne gruppe, men ikke så meget som under det tidligere træningsregime.

Så er der topspillerne:

 • Grimes
 • Laulu
 • Ethan Downs
 • Marcus Striplin
 • Clayton Smith

Ligeledes virker adskillelsen i denne gruppe minimal, selvom der er tegn på, at Smith løber et par skridt efter de fire andre.

Når det kommer til freshmen som R. Mason Thomas og Grace Halton, er det svært at forestille sig ikke få en rød skjorte i 2022.