Ni og syv blandt de bedste australske streaming-apps, da Netflix taber

Nye data fra markedsefterretningsfirmaet Sensor Tower har afsløret, hvordan lokale australske streamingtjenester overtrumfer meget større globale spillere, når det kommer til både popularitet og rentabilitet, deres streamingtjenester. Dette følger efter et stigende antal lokale medievirksomheder, der lancerer videotjenester direkte til forbrugeren for at konkurrere med globale giganter som Netflix.

Dataanalyse over de sidste 12 måneder viste, at australske mærker som Nine, ABC, Seven Network og Stan Entertainment dominerede de ti bedste underholdningsapp-udgivere med hensyn til downloads.

Når det kommer til omsætning, overgår Streammotion (inklusive sportstjenesten Kayo og videostreamingtjenesten BINGE) Netflix og mange andre store globale streamingaktører med hensyn til rentabilitet.

Sensor Tower sagde, at dette ikke kom som nogen overraskelse i betragtning af de mange nyheder om Netflix’ enorme fald i brugertal, da streamingtjenesten kæmper for at holde sig oven vande. Forbrugerne kigger den anden vej, da de boykotter prisstigninger og manglende evne for flere brugere til at streame fra en enkelt konto.

ANNONCER

Kayo fortsætter med at overgå de fleste underholdningsapps med hensyn til omsætning i Australien, hvilket tyder på, at sportsstreamingtjenester er, hvor dollars er.

[click to enlarge]

I en kommentar til tendenserne sagde Sensor Towers administrerende direktør Tom Cui, APAC: “På trods af Netflix’ nylige tab af abonnenter er de stadig den bedste service i Australien set fra et bruger- og seertalsperspektiv, men deres vækst er blevet betydeligt påvirket og har præsenteret en stor mulighed for lokale streamingtjenester for at vise deres værdi for kunder, der ønsker at handle andre steder. Når mange mennesker tænker på streamingtjenester, er disse Netflix, Amazon og Disney. Hvad vores Sensor Tower-data har vist er, at lokale streamingtjenester faktisk giver disse globale mærker løber for deres penge i form af popularitet og indtjening.

“Streamotion er en nøglespiller med sin sportstjeneste, hvor Kayo rangerer højere end de fleste underholdningsapps for omsætning i Australien. Dette afspejler, hvor meget australiere elsker deres live sport, og hvis du arbejder i underholdningsindustrien, er streaming, hvor du kan forvente at fortsætte med at se en stigning i downloads og forbrugerforbrug.

Sensor Tower sagde, at dets data kommer fra det største panel af førsteparts mobilapps i verden, kombineret med robust datavidenskabsmodellering, hvorfra de kan udlede meget nøjagtige estimater af appens ydeevne. Sensor Tower-platformen bruger nettoomsætning som et mål til at måle app-omsætning. App Store og Google Play omsætning er netto, da estimater afspejler en apps bruttoindtægt minus App Store royalties (typisk 30 %). Sensor Towers indtægtsestimater inkluderer udgifter til betalte apps, køb i appen og abonnementer i appen.

Disse estimater inkluderer ikke annonceindtægter eller udgifter til faktiske varer og tjenester, såsom produkter købt gennem Amazon eller Uber. Sensor Towers estimater afspejler de 15 % rabat, som Apple og Google får fra abonnementsapps efter det første års tjeneste. Sensor Tower konverterer alle indtægtsestimater i lokal valuta, som apps modtager fra forskellige lande, til USD.

Opdeling af episoder

  • Yatu Widders jagt på forsoningsugen og dens repræsentation i industrien (02:07)
  • Sportsstreaming er ved at blive en dyr hobby (18:41)
  • Interview med AAP’s Lisa Davies (32:32)