Genoplev fodboldens største øjeblikke med den originale Spotify ’22-podcast

Der er få sportsgrene, der har magten til at fange en kritisk masse af verdens befolkning, som fodbold gør. Og hvert fjerde år samles fans rundt om deres nationer og oplever højderne og nedture i det smukke spil i en af ​​de største turneringer i verden.

Mens hypen stiger til turneringen i Qatar i november, Brian PhillipsSenior skribent for Ringentager sig tid til at gennemgå nogle af de mest mindeværdige og meningsfulde mål fra tidligere konkurrencer i den nye Spotify Original-podcast 22 mål.

Med premiere i dag vil den ugentlige podcast udforske de øjeblikke på banen, der bragte glæde – eller fortvivlelse – til hele nationer. Men showet dykker også ned i den kulturelle indvirkning af hvert af disse 22 mål uden for banen og fremhæver, hvordan de fortsætter med at transcendere selve spillet.

Til registrering satte sig ned med Brian for at diskutere inspirationen bag podcasten, hvorfor store mål sætter et så uudsletteligt præg på fodboldfans, og hvad lytterne kan forvente af showet, når det fører ind i starten af ​​turneringen.

Traditionelt kom lister over store fodboldmål i videoform. Hvad inspirerede dig til at udforske denne idé som podcast?

Det er interessant, at du stiller dette spørgsmål, fordi jeg fortalte min tandplejer om denne podcast, og han sagde: “Det er det værste, jeg nogensinde har hørt.” Ingen ønsker at lytte til, at du beskriver mål med ord. Men jo mere jeg tænkte over det, jo mere troede jeg, at podcasting var den rigtige form for det, jeg laver her, for det, jeg virkelig vil gøre, er at udforske det sjove ved gaming.

En række videoer kan give et virkelig strejf af glæde, fordi du kan se på målet, og det er sådan, “Åh min Gud, det er et fantastisk mål.” Men jeg ønskede et rum til at tale om, hvor disse øjeblikke kommer fra, hvad de betyder, og hvordan de siver ind i samfundet og kulturen. Og så giver podcast-formen mere mening, fordi du kan have en længere meditation og tale med lyttere på en meget intim eller uformel måde.

Det er fascinerende, at nogle af de mest legendariske mål ofte bliver mere mindeværdige end selve spillene. Hvorfor har et enkelt mål evnen til at betage fans på denne måde?

Der er mål, der virker mere mindeværdige end spil, og der er mål, der formørker tabet. Jeg tænker på det mål, som den hollandske midtbanespiller Denis Bergkamp scorede mod Argentina i 1998. Det var en kamp, ​​Holland ikke vandt, og de missede VM, som de plejer at gøre. Men det mål skiller sig ud som en så smuk ting, at det næsten virker som om resten af ​​turneringen og resten af ​​dramaet forsvinder i præcis det øjeblik.

Jeg tror, ​​at fodbold har et par fordele, der gør den rigtig velegnet til at levere den slags transcendente, euforiske oplevelser lige ud af dit hoved. Først og fremmest synes jeg, det er rigtig svært at score i fodbold. Der er denne form for frustrationsalgoritme på arbejde, hvor du opbygger den forventning i ti minutter ad gangen, mens hold forsøger at score. Og så, når det endelig sker, føles selv et relativt rutinemæssigt mål som en kæmpe aftale. Jeg tror, ​​at den anden ting er, at fodbold nok er det tætteste på en universel sport. Så når der sker noget stort ved et VM, er det som et gennembrud, som du deler med en stor procentdel af verdens befolkning. Det er en opskrift på at gøre disse øjeblikke meningsfulde.

Mens fans sidder og lytter til hvert afsnit, hvad kan de så forvente med hensyn til historiefortælling?

Hvert mål er som kulminationen på en historie. Og så episoderne handler i virkeligheden om at fortælle de historier og forsøge at bruge de historier til at tale om ting, der skete i fodboldhistorien, verdenshistorien, omkring de tider. Men det meste af tiden er det som at tage målet som klimaks i en historie, så hvad er historien, der kommer før det, og hvordan fører den op til det? Vi ved alle, at tiden kommer. I de fleste afsnit siger jeg helt i begyndelsen: ”Det er pointen. Og du ved, hvad slutningen er på forhånd, men det er bare rejsen.

Hvert mål på denne liste er tydeligvis velkendt til en vis grad, men er der et med en mytologi eller historie, der kan overraske fans?

Jeg tænker, at det nok er sådan, at jo ældre objektivet er, jo mindre vil folk vide om det. Især for fans som mig, der ikke er vokset op med spillet og kom ret sent på toget. Så et mål, som jeg tror, ​​at amerikanske lyttere virkelig vil nyde at høre om, er, at det var præget af Joe Gaetjens i 1950. Han var en haitisk spiller, der spillede på grund af nogle mærkelige mangler på det tidspunkt for det amerikanske landshold. Og han scorede et mål, der gav USA den måske største uro i VM-historien. Og jeg tror ikke, de fleste mennesker i Amerika ved det. Det vidste jeg ikke engang før for ganske nylig. Jeg føler, at folk virkelig kommer til at vende om, fordi det er sådan en fantastisk historie.

Og så den anden episode, der kommer til at tænke på, vedrører England i 1966 og målet scoret af Geoff Hurst som hjalp dem med at vinde VM. Men meget af denne episode fokuserer på historien om tyveriet af VM-trofæet i London, da det blev vist ved et frimærkeshow. Der var hele dette røveri, og han forsvandt. Og så blev det genopdaget på en rigtig sjov måde. Det er en ret velkendt historie for mange mennesker, men jeg synes, den er så skør og sjov, at folk kommer til at hoppe ud i den.

Har du nogen forudsigelser om, hvem der kan score det næste ikoniske mål i Qatar senere i år?

Før jeg besvarer det spørgsmål, må jeg erkende, at der bogstaveligt talt er blæksprutter, der har en bedre rekord til at forudsige VM-resultater. Fremtiden er ikke min styrke, når det kommer til sport. Men jeg vil sige den polske angriber Robert Lewandowski. Jeg føler, at han ikke kan lade være med at falde i mål i sin klubkarriere, og han kommer til at gøre noget fantastisk ved en turnering en af ​​disse dage. Jeg tror, ​​det er den turnering, hvor det sker.

For at gøre nedtællingen til Qatar lidt mere tålelig skal du trykke på afspilningsknappen nedenfor og begynde at streame det første afsnit af 22 mål.