De bedste actionfilm fra 2000’erne, rangeret

I 2009 var det næsten et årti siden “Star Trek” kom på det store lærred, hvor serien lukkede ned efter fiasko af “Star Trek: Nemesis”. Men instruktøren JJ Abrams pustede nyt liv i franchisen med sin actionfyldte hit-genstart, den enestående titlen “Star Trek”, med Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Anton Yelchin, Karl Urban og John Cho i hovedrollerne som besætningen på USS Enterprise.

For at bringe serien tilbage til begyndelsen, bruger historien behændigt sci-fi hijinks til at skabe et nyt univers af historier bygget ud fra det gamle. Leonard Nimoy vender tilbage som den originale Mr. Spock, der uforvarende skaber en parallel virkelighed, mens han forsøger at redde en fremmed verden. Det er her, vi møder en ung James T. Kirk, som bliver kastet ned i kaptajnstolen ombord på Enterprise, da en romulansk skurk ved navn Nero ankommer for at finde Spock og ødelægge denne nye virkelighed. Fyldt med over-the-top sci-fi action, det er et rutsjebaneeventyr, der imponerede publikum og fortjente sig selv stærke anmeldelser mens han forvandler Pine og Saldana til rigtige stjerner.

Filmen var dog ikke uden kritikere, som mente, at det at gøre den mere cerebrale sci-fi-serie til en actionfilm gjorde franchisen en bjørnetjeneste. Ikke desto mindre var dens succes ubestridelig, hvilket førte til to blockbuster-efterfølgere og havde stor indflydelse på den næste bølge af “Star Trek”-serien med dens tone og stil.