Bring Football Passion til Fair Haven | Sport

FAIR HAVEN — Unge fodboldspillere (alder 8-14) på ​​Fair Haven Union High Schools klinik i lørdags var fascinerede af Gavin Coltons accent. Han voksede op i Irland, og der var ret forskellige antagelser om dialekten.

Så startede klinikken, og de talte samme sprog – fodbold.

Colton, en fodboldassistent for kvinder ved University of Kentucky i sidste sæson, var tilbage i søndags for at levere endnu en klinik til Fair Haven Union High Schools drenge- og pigefodboldhold.

Fodbold har været en givende del af Coltons liv, og han spillede især på Northern Kentucky University, hvor han fungerede som kaptajn to gange.

Nu vil han bringe denne passion til Fair Haven-samfundet, hvor hans ven Tim Dayton er drengenes universitetsfodboldtræner.

Colton var sidst på Fair Haven i 2018, også som kliniker.

“Jeg kan se gevinsterne fra de sidste fire år,” sagde han under søndagens session med gymnasiespillere. “Det er interessant at se fire år senere, hvordan spillet har udviklet sig.

“Og nu ser jeg søskende til nogle af spillerne fra fire år siden.”

Hans besked: “Du kan komme fra Fair Haven og være en fantastisk fodboldspiller.

“Disse børn kan tro, at de kan spille college-fodbold og videre. Det har de al ret til.”

Dayton var i udvalget for Kansas State Universitys kandidatuddannelse i journalistik, da Coltons ansøgning om optagelse til programmet faldt på hans skrivebord.

Screening af kandidater er en kunst, og Dayton sagde, at du i sidste ende er i stand til at blive så god til at læse en kandidats brief, at det næsten er det samme som et ansigt-til-ansigt interview.

Der var ting, der skilte sig ud ved Coltons kandidatur. Dayton elskede, at han var kaptajn for det nordlige Kentucky fodboldhold i to år, havde en evne til kreativ skrivning og havde en holdkammerat tænkt på ham nok til at køre fra Kentucky til Kansas med ham.

Det var starten på venskabet mellem Dayton og Colton, der bragte Colton til Fair Haven to gange til fodboldklinikken.

Colton er overbevist om, at fodbold gavner unge mennesker.

“Ud over det åbenlyse bliver børn i skolen, og deres karakterer er bedre,” sagde Colton.

Colton er ikke længere en del af Wildcats kvindefodboldhold, men arbejder på filantropikontoret i Storbritannien og begynder selv at spille for et tophold.

Dayton og Fair Haven Union Highs kvindefodboldtræner Teri Perry deltog begge i weekendens klinik.

Dayton Slaters vil have to kampe, begge på hjemmebane, den ene mod West Rutland den 25. august og den anden mod det nærliggende New York State-kraftværk Fort Ann den 29. august.

Cardinals er et af de mest succesrige programmer i New York, der vandt 10 på hinanden følgende Division II klasse D mesterskaber fra 2010 til 2019. Det var i 2015, at Cardinals vandt New York State Class D kronen og sluttede 23-0.

Fort Ann var præcis den type hold, Dayton ønskede at teste Slaters imod, inden sæsonen åbnede på Mount St. Joseph Academy den 2. september.

“Jeg gik ud af min måde at få en kamp med disse fyre,” sagde Dayton.

Perry Slaters rejser til Bristol for en kamp mod Mount Abraham den 24. august, og er derefter vært for Vergennes den 27. august, før de åbner sæsonen den 7. september på Green Mountain Union High School i Chester.

Hjemmeåbningen for Slaters-pigerne er den 14. september kl. 18.00 mod Middlebury.

Begge Fair Haven fodboldhold flytter fra Division II til Division III til efteråret.

tom.haley @rutlandherald.com