Bedste australske elskede film | FilmInk

Som den nigerianske forfatter, Chimamanda Ngozi Adichie siger, “enkelthistorier er farlige”, fordi de kan føre til meget misforståelser om mennesker og deres liv. Hvis du gennemsøger internettet, vil du finde australske film beskrevet som dystre, deprimerende, glædesløse, voldelige, rå osv. Men det ville bare vise, at du ikke har set nok australske film til at lære om landets mange historier.

Australiere har produceret film i over et århundrede. Den første spillefilm siges at være lavet i Australien: Historien om Kelly-banden (1906). Men det var først i begyndelsen af ​​1970’erne, at en ny generation af filmskabere, med hjælp fra den australske filmkommission, ændrede måden, australske film blev lavet på.

Film i den moderne tid

Det var først i begyndelsen af ​​1970’erne, da en ny generation af australske filmskabere blev finansieret af den australske filmkommission, at landets biograf blev forvandlet.

Folk over hele verden var opmærksomme på disse film, som blev døbt “Australian New Wave”. I de senere år har First Nations-australiere, som har været marginaliseret og forfulgt i alt for mange år, været i stand til at udtrykke sig i film produceret i Australien.

Når man tænker på antallet af film lavet i Australien siden 1970’erne, er det svært kun at vælge 3. En lille ændring: Jeg inkluderede ikke Jane Campions film. Klaveret (1993), som blev lavet med australske penge, men som udelukkende foregår i New Zealand.

I film som Beskidte gerninger, kan du se stærke påvirkninger fra gambling og sportsvæddemål. Aussies er kendt for at elske australske gambling- og sportsvæddemålsfilm, fordi det minder om deres kærlighed til gambling. Sportsvæddemål i Australien er meget populært, da det har været en tradition der i evigheder. Hvis du er interesseret i sportsvæddemål i Australien, samle vigtige oplysninger AUS betting sider info kan hjælpe dig med at øge dine gevinster og sikre, at du satser på en sikker og reguleret platform.

Picnic ved den hængende sten

Peter Weirs anmelderroste film er baseret på Joan Lindsays roman, der fejlagtigt menes at være en sand historie. På Valentinsdag i 1900 rejser en gruppe piger fra en pigekostskole i Victoria til Hanging Rock for dagen. Efter en picnicperiode beslutter en lille gruppe elever, guidet af en instruktør, sig for at bestige klippen. Kun én skræmt pige fra denne lille gruppe vender tilbage. Resten forsvinder helt.

Picnic ved den hængende stenmysteriet mangler enkle svar eller beslutninger. Det handler mere om at vokse op som pige i det victorianske Australien, som var meget strengt. Men historien og dens ideer vil altid være relevante. Hanging Rock, et åndeligt helligt vartegn for australiere fra First Nations, er også nævnt i historien. I sidste ende er filmens mest mindeværdige ting dens uhyggelige omgivelser og spøgende musik. Filmen var en af ​​de første australiere, der blev et stort hit på verdensplan.

Mad Max film serie

I den mad Max Filmserie, George Miller havde den innovative idé at genopfinde den enorme australske ørken som en post-apokalyptisk ødemark. Mel Gibson spillede titelrollen i den første mad Max trilogi, som blev lavet som et resultat. Flere efterfølgere med dystopi-tema [Furiosa is currently in production] fulgte i fodsporene på den første trilogis succes. Den første film i serien kostede kun 400.000 dollars, men den tjente 100 millioner dollars.

Mad Max: Fury Road begyndte udviklingen i begyndelsen af ​​2010’erne, efter mange års rygter om en fjerde aflevering. Filmens unikke brug af realistiske effekter, specialeffekter og førsteklasses makeup hjalp den til at blive en af ​​de bedste actionfilm nogensinde. vredens vej var en fantastisk actionfilm, men den talte også om kvinders rettigheder og miljø på en meget nuanceret måde. Du kan se mad Max trilogi på Netflix.

Vågn op i frygt

Vågn op i frygt af Ted Kotcheff er uden tvivl den mest uhyggelige film om Australien. Scorsese kaldte den en “dybt, og jeg mener dybt, foruroligende og foruroligende film” efter at have set den ved premieren i Cannes. af Boorman Udstedelseen film om byopdragne mænd, der kommer i problemer i en landlig by, udkom året før denne. Vågn op i frygt er ikke samlet klart som Udstedelse. Det er dog en mere skræmmende rejse ind i den oprindelige gysers rige.

Handlingen er centreret om en folkeskolepædagog ved navn John Grant. Han foragter sit job som lærer i en landskole og ønsker at besøge sin elsker i Sydney i juleferien. Men når folk drikker hele natten, går alt amok. Selv om Vågn op i frygt er til tider corny og udnyttende – det er en klassiker i undergenren kaldet “Ozploitation” – og et seriøst blik på voldelig maskulinitet. Outback Australia er også en karakter i sig selv på grund af sin størrelse, isolation og varme.